Voetbal is met voorsprong de meest populaire en meest geliefde sport ter wereld. Professionele voetballers hebben godenstatus en zijn de meest gevolgde persoonlijkheden op aarde. Net zoals de mannen delen de vrouwelijke voetbalspelers in de weelde en de pracht van het voetbal. Dringend tijd dus om de vijf beste vrouwelijke voetballers ter wereld even in de schijnwerpers te plaatsen.

1. Carli Lloyd (VSA en Houston Dash)

Deze dartele middenvelder van het nationale vrouwenteam van de Verenigde Staten en Houston Dash mocht de Gouden Bal voor beste vrouwelijke voetbalspeelster in 2015 mee naar huis nemen. Zij is tot nader order de enige speelster die erin slaagde om drie doelpunten te maken in een WK-finale.

2. Célia Šašić (Duitsland en FFC Frankfurt)

De uit Franse en Kameroense ouders geboren spits mag ondertussen dan wel gestopt zijn met voetballen, dat weerhield haar er niet van om op het Gala van de Gouden Bal 2015 nog de tweede plaats weg te kapen.

3. Marta (Brazilië en FC Rosengard)

Dit Braziliaanse dribbelwonder wordt door voetbalkenners beschouwd als de vrouwelijke Pele en een van de beste vrouwelijke spitsen aller tijden. Deze dartele spits is een echt voetbalfenomeen en wordt door verdedigers gevreesd omwille van haar snelheid en dodelijke efficiëntie in de zestien.

4. Lotta Schelin (Zweden en Olympique Lyonnais)

Omwille van haar lengte, kracht en offensieve kwaliteiten wordt Lotta wel eens vergeleken met niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic. Deze Deense voetbalster voetbalde met deelnames aan verschillende EK’s en WK’s een indrukwekkend palmares bijeen.

5. Hope Solo (VSA en Seattle Reign)

Sinds 2000 verdedigt deze doelvrouw de netten van het Amerikaanse vrouwenelftal. Zij hielp haar team eigenhandig aan twee gouden medailles op de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Haar katachtige reflexen verwierven wereldfaam tijdens het WK 2011, waar haar team in de kwartfinales favoriet Brazilië met strafschoppen huiswaarts stuurde.