Als we het hebben over de top vijf beste voetballers ter wereld kunnen we uiteraard niet voorbij aan de Gouden Bal die de FIFA jaarlijks uitreikt aan ‘s werelds beste voetballer. De jury bestaat uit voetbalkenners pur sang, met name de aanvoerders en bondscoaches van de nationale voetbalelftallen enerzijds en internationale voetbaljournalisten anderzijds.

Het is voor de voetbalfan wellicht geen verrassing dat het lijstje van beste voetballers ter wereld wordt gedomineerd door de sterren van Barcelona, Real Madrid en Bayern München.

1. Lionel Messi (Argentinië en Barcelona)

Het is al voor de vijfde keer dat Lionel Messi de Gouden Bal in de lucht mocht steken. Geen wonder dat de Argentijn door zowel vriend als vijand als de beste voetballer van de planeet wordt beschouwd. Zijn gave om verdedigers met snelheid en talent af te troeven, zijn ongeëvenaard. Messi heeft zich in de loop der jaren in de galerij van beste voetballers aller tijden gevoetbald.

2. Cristiano Ronaldo (Portugal en Real Madrid)

Ronaldo mag dan wel minder bepalend zijn in wedstrijden dan Messi, zijn efficiëntie en doelpuntenratio zijn ronduit indrukwekkend. Zijn legendarische overstapjes worden door jong en oud wereldwijd geïmiteerd.

3. Neymar (Brazilië en Barcelona)

Na een aanpassingsperiode van een jaar bij Barcelona heeft Neymar zich ontpopt tot een van de beste spitsen ter wereld. De Braziliaan heeft meer doelpunten gemaakt dan Messi en Ronaldo op hetzelfde niveau en ogenblik in hun carrière.

4. Maunel Neuer (Duitsland en Bayern München)

In ons lijstje mag uiteraard evenmin een doelman ontbreken. Handen op elkaar voor Manuel Neuer, die in één-op-één situaties bijna onverslaanbaar is. De reflexen die deze goalie letterlijk uit zijn mouw schudt, zijn van een ongekende schoonheid.

5. Louis Suarez (Uruguay en Barcelona

Louis Suarez is een echte killer in het strafschopgebied en bijt zich (helaas soms letterlijk) in zijn tegenstanders vast. Zijn briljante samenspel en niet aflatende vechtlust brengen hem in onze top vijf van beste voetballers ter wereld.