Het wordt alsmaar spannender in de Champions League. Voor de winterstop werd de poulefase afgewerkt en momenteel is de knock-out fase in volle gang. Ieder jaar is dit voor de echte voetballiefhebber weer op en top genieten. Het beste voetbal van Europa en de rest van de wereld wordt in deze periode gespeeld. De grootste spelers ter aarde zullen in de knock-out fase willen laten zien wat hun waard zijn. Met mooie affiches tussen een aantal van de sterkste ploegen beloofd het iedere ronde weer vuurwerk te worden.

In de eerste ronde was er al een daverende verrassing nadat Paris Saint Germain het sterker geachte F.C. Barcelona met ruime cijfers versloeg. Dit had niemand eigenlijk aan zien komen maar toch gebeurde het. Dit geeft de Parijzenaren een prima uitgangspositie om de volgende ronde te behalen. Verder kwamen er weinig verrassende wedstrijden voor in de eerst ronde, althans, weinig verrassende winnaars. De wedstrijden waarom alom spectaculair. Zo was het bijvoorbeeld een groot doelpuntenfestijn bij Manchester City tegen A.S. Monaco. Andere wedstrijden verliepen zoals verwacht maar waren zeker de moeite waard vanwege de vele doelpunten en het spectaculaire wedstrijdverloop. Dit beloofd dan ook veel goeds voor het verdere verloop van het toernooi.

Real MadridDe favorieten zijn FC Bayern M√ľnchen en Real Madrid, al lijken zij dit seizoen hier en daar wel een steekje te laten liggen. Toch ligt het in de lijn der verwachtingen dat deze clubs gaan strijden om de zogenoemde cup met de grote oren. Toch zal het niet gemakkelijk worden. Er zijn genoeg andere ploegen met kwaliteit die een bedreiging kunnen vormen op weg naar en in de eventuele finale. Het moeilijke aan deze fase van het toernooi is dat iedere tweestrijd weer compleet nieuwe kansen biedt voor een tegenstander om geschiedenis te schrijven. De aankomende maanden zal het in ieder geval steeds spannender worden.