Europa is het summum voor iedere voetballer. Iedereen weet dat hier meestal het grote geld voor voetballers te verdienen is. Tevens kan er eeuwige roem vergaard worden. De reden dat dit deel van de wereld zo populair is onder voetballers en supporters is vanwege een aantal sterke competities. Deze worden hieronder even uitgelicht.

Primera Division

Deze Spaanse hoogste divisie wordt door velen ter wereld gezien als de sterkste competitie die er is. Dit komt door sterkhouders als F.C. Barcelona en Real Madrid, maar ook door de vele sterke Spaanse spelers die hier groot zijn geworden. Voetbal is in het land zeer geliefd en de successen die het nationale elftal in het afgelopen decennia heeft behaald, dragen hier zeker aan bij.

Bundesliga

De competitie van onze Oosterburen is zeer sterk. In de Bundesliga is het hard werken en krachtvoetbal spelen. Als speler krijg je hier wel een prachtige beleving voor terug. De stadions zijn steevast goed gevuld en het publiek onwijs enthousiast. Of het nu over een kleine club gaat of over een topteam, elke wedstrijd is een feestje op zich. De vele beladen derby┬┤s geven de Bundesliga nog een extra impuls.

Premier League

the Premier LeagueEngeland is het land waar het voor het voetbal allemaal begonnen is en dat is nog steeds te merken. Er is immers geen competitie zo spectaculair als de Premier League. Met knotsgekke uitslagen, wedstrijden in een moordend tempo en een aantal van de beste spelers ter wereld is het elke week weer genieten op de Engelse velden. Het bezoeken van een wedstrijd in deze competitie is dan ook zeker een aanraden en eigenlijk iets wat iedere echte fan eens meegemaakt moet hebben.

Serie A

De Italianen zijn verzot op voetbal. De stijl is misschien iets anders dan de Nederlandse, toch heeft deze competitie zo zijn charmes. Met sterke teams uit Milaan en Rome en een absolute topploeg als Juventus zijn er genoeg wedstrijden om van te smullen in de Serie A.