We weten dat je van voetbal houdt en er ook bijzonder veel over weet. Maar hoe zou jouw gedroomde FIFA elftal eruitzien? Om de perfecte elf op te stellen, is het belangrijk dat je voor elke positie de speler met de beste vaardigheden selecteert. We helpen je alvast een eindje op weg om de juiste keuzes te maken.

De opstelling

footbal tacticIn de eerste plaats moet je een keuze maken over de tactiek en de opstelling van de ploeg. Ga je voor een aanvallende 4-3-3 of voor een sterk middenveld met een 4-5-1? Of speel je liever iets terughoudender met een defensieve 5-4-1? Let wel: je keuze is belangrijk met het oog op de spelers die je op de mat gaat brengen! De voetballers die je kiest moeten vertrouwd zijn met de positie en over de maximale capaciteiten beschikken om je team naar de overwinning te stuwen.

De spelers

Kies je voor Neuer of Courtois in doel? En wat te denken van de verdediging? Keuze te over met spelers als Kompany, Sergio Ramos, Thiago Silva, Lahm, en ga zo maar door. In functie van de aanval zal je misschien willen kiezen voor verdedigers die snel de omschakeling kunnen maken.

Op het middenveld is het nog moeilijker kiezen: Christiano Ronaldo, David Silva, Robben of Yaya Toure zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Komen we dan tot de aanval. Hier speelt persoonlijke voorkeur een doorslaggevende rol: ben je eerder een fan van de offensieve kwaliteiten van de voorlinie van Barcelona of gaat je voorkeur eerder uit naar de spitsen van bijvoorbeeld Chelsea, Manchester United of Bayern M√ľnchen?

Zorg er ook voor dat je op de bank over voldoende kwaliteiten beschikt. Een gemene tackel kan immers heel wat schade aanrichten. En misschien heb je ook wel een “super sub” nodig om een scheve situatie in de slotminuten recht te trekken?