De sportpagina’s van de kranten en de voetbalwebsites lopen over van de vergelijkingen tussen Christiano Ronaldo en Lionel Messi. Maar hoe zit het eigenlijk met Christiano Ronaldo versus Zlatan Ibrahimovic? Ronaldo vs ZlatanDe vraag stellen is gemakkelijker dan ze te beantwoorden! Samen zijn beide voetbalvirtuozen goed voor meer dan 250 miljoen euro aan transfervergoedingen, 41 trofeeën, meer dan 40 miljoen volgers op Twitter en hebben ze samen ongeveer 600 competitiedoelpunten achter hun naam staan.

Voor wie betaalden clubs het meeste?

Weinigen kunnen wedijveren met het curriculum vitae van Ibrahimovic. Van Malmo en Ajax, over Juventus, Inter Milaan, Barcelona en AC Milaan tot PSG, deze goalgetter kent het Europese voetbal van binnen en vanbuiten. Zijn reis door Europa kostte zijn gezamenlijke clubs ongeveer 170 miljoen aan transferbedragen.

Dan was Ronaldo met slechts 120 miljoen euro een pak goedkoper voor zijn teams Sporting Lissabon, Manchester United en Real Madrid. Daar staat dan weer tegenover dat het Portugese godenkind met een salaris van 72 miljoen euro (tegenover 38 miljoen euro voor Zlatan) de ongenaakbare nummer een is als het aankomt op loon.

Sociale media

Op Twitter en Facebook staat er geen maat op Ronaldo. Op beide sociale media wordt de vedette gevolgd door niet minder dan 150 miljoen fans. Ter vergelijking: Ibrahimovic moet het doen met “maar” 25 miljoen volgers.

Onderbroeken versus parfum

Het sponsorcontract met Nike en de lancering van zijn eigen CR7 ondergoed leverde Ronaldo 25 miljoen euro op. Zlatan wordt ook gesponsord door Nike, maar koos voor een eigen parfum in plaats van onderbroeken. Dat bracht in 2015 zo een slordige 5,5 miljoen euro in het laatje.

Sportief?

Op sportief gebied moet Ronaldo het vooralsnog afleggen tegen zijn Zweede spitsbroeder. Ibrahimovic voetbalde bij al zijn clubs 25 trofeeën bijeen, daar waar Ronaldo “slechts” 16 prijzen in zijn trofeekast heeft staan.

Wie nu echt de beste voetballer is, of de mooiste WAG aan zijn zijde heeft, laten we volledig aan jouw deskundig oordeel over!