Het is geen geheim dat goed – en laten we eerlijk zijn – soms overbetaalde voetballers geen blijf weten met hun geld. Een populaire uitlaatklep bij heel wat voetbalsterren is gokken. Het geeft hen wellicht dezelfde adrenalinestoot als het scoren van een fenomenaal doelpunt. In deze moderne tijden, zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om op bijvoorbeeld jouw iPad casino te spelen, of sportweddenschappen te plaatsen. Deze spelen zijn enorm verslavend, en kunnen zelfs de meest gefocuste sporters helemaal gek maken. Op de meest websites zijn er zelfs geen limieten meer voor de superrijken. We hebben de bekendste voetballers die een fortuin verloren met gokken voor jou op een rijtje gezet, of met andere woorden, hoe het vooral niet moet!

David Bentley (Tottenham, Arsenal en Blackburn)

Deze flankspeler van Tottenham begon al op 14-jarige leeftijd te gokken en toen hij met voetballen veel geld begon te verdienen was het hek helemaal van de dam. Op zeker ogenblik maakte hij wel 100 gokjes per dag. Bentley gaf dat toe dat een gokje wagen het eerste was waaraan hij ‘s morgens dacht en verloor uiteindelijk honderdduizenden ponden aan zijn gokverslaving.

Dietmar Hamann (Liverpool, Newcastle United en Manchester City)

De volgende kandidaat brengt ons eveneens naar de Premier League. Hamann was een Duitse international die 11 jaar lang aan de top speelde. Helaas zal hij herinnerd worden als de voetballer die erin slaagde om in een dag £ 300.000 te vergokken op een wedstrijdje cricket.

Wayne Rooney (Manchester United)

Wayne RooneyWist je dat ook Wayne Rooney enige tijd met een gokverslaving kampte? In 2006 liep zijn gokschuld op tot niet minder dan £ 600.000. Hij legde zich naar eigen zeggen vooral toe op wedden op voetbalwedstrijden, paarden- en hondenraces.

Matthew Etherington (West Ham en Stoke City)

Het meest recente “geval” is wellicht Etherington die door het gokken een schuld opbouwde van 1,5 miljoen £. Dit lijstje is slechts het topje van de ijsberg want de voormalige Stoke speler wordt regelmatig door makelaars opgebeld om advies te geven aan gokverslaafde ex-collega’s.

Wat onthouden we van deze slechte voorbeelden? Speel alleen met het budget dat je echt kan missen en bovenal met mate!