stavkaWedden op voetbalwedstrijden is in het Verenigd Koninkrijk zo oud als het spelletje zelf. Ook op het Europese vasteland is het gokken op voetbaluitslagen de laatste jaren aan een steile opmars bezig. Je kunt daarvoor niet alleen terecht in de klassieke bookmakers kantoren, maar ook op het internet bestaat een ruim online aanbod van goksites. Welkom in de wondere wereld van wedden op voetbalwedstrijden!

De basisprincipes

De eenvoudigste vorm om op een voetbalwedstrijd te gokken, is door het resultaat van de partij te voorspellen: winst, verlies of gelijkspel. Op basis van de statistieken wordt vooraf voor elke wedstrijd een quote bepaald. Het spreekt voor zich dat je winst kleiner zal zijn naargelang het prestige en de reputatie van het team. Als pakweg Chelsea het moet opnemen tegen een team uit de lagere reeksen zal een gokje op het topteam je niet veel opbrengen. Als je echter je geld op de underdog hebt ingezet, zal je bij een overwinning een grotere winst opstrijken.

Gokken op alle competities ter wereld

Het leuke aan wedden op voetbalwedstrijden is dat je zowat op alle mogelijk denkbare competities geld kunt inzetten. Of je nu geïnteresseerd bent in de Nederlandse Eredivisie, de Premier League of de Japanse J-League, op elke wedstrijd kan gegokt worden.

Oneindige variaties

In welke minuut valt het eerste doelpunt, wie maakt de eerste goal, hoeveel hoekschoppen worden er genomen of hoeveel rode en gele kaarten worden er getrokken? Je kunt het je zo gek niet bedenken of er kan geld op ingezet worden

Moet je een voetbalkenner zijn?

Het voordeel van gokken op voetbalwedstrijden is dat je geen voetbalcoach of -analist moet zijn. Een beetje kennis van het spelletje en de verhoudingen in voetballand komen uiteraard wel van pas. Het beste advies dat we je nog kunnen meegeven is om je eieren niet in een mand te leggen. Net zoals je dat bij beleggingen in aandelen doet, is het verstandig om je inzet te verspreiden over verschillende wedstrijden.