Wie droomde er als tiener niet van om ooit eens op het heilige gras van een grote voetbaltempel te kunnen voetballen? In de slaapkamer van elk jong voetballertje prijken posters van voetbalsterren als Ronaldo en Messi aan de muur. Slechts weinigen kunnen proeven van het succes van een professionele voetballer. Hoe maak je deze voetbaldroom waar? Enkele tips!

motivation-1101844_960_720Een brandende motivatie

Als je veel geld wil verdienen met voetballen, moet je vooral erg veel van het spelletje houden. Geniet met volle teugen van elk partijtje voetbal! Door echt graag tegen een balletje te trappen, ga je vanzelf beter spelen.

Trainen, trainen en nog eens trainen

Het mag dan wel een cliché zijn, maar een profvoetballer word je alleen door veel bloed, zweet en tranen op het voetbalveld achter te laten. Studies hebben aangetoond dat een stervoetballer gemiddeld 10.000 uren training op de teller heeft staan alvorens wereldstatus te bereiken. Dat is ongeveer 3 uur per dag, 20 uur per week en dit gedurende 10 jaar lang!

Train slim!

Je moet niet alleen hard, maar ook slim trainen. Tijdens groepstrainingen wordt vooral gefocust op het samenspel. Vergeet ook niet om je vaardigheden individueel of in kleinere groepjes verder te ontwikkelen. Zo verbeter je je zwaktes en maak je jouw sterktes tot een tweede natuur.

Yes, we can!

Geloof in je eigen kunnen. Alleen met een echte winnaarsmentaliteit en het mes tussen de tanden bereik je de top. Laat vooral het hoofd niet hangen na een slechte pass of als de doelpunten even uitblijven.

Laat een video van jezelf maken

In deze moderne tijden komt het er meer en meer op aan jezelf te verkopen. Laat jezelf opmerken in een zorgvuldig samengestelde video met je meest flitsende acties en mooiste doelpunten.

En dan nu: aan de slag! Bind de veters van je voetbalschoenen aan en laat het leder knallen! We hopen je binnen enkele jaren vurig aan te moedigen bij een of andere topclub!