100 (um cem) dólares PilhaDe vraag van 1 miljoen! Hoeveel verdient een voetballer per jaar? We hoeven je niet te vertellen dat voetbal niet alleen de populairste, maar tegelijk ook de best betaalde sport ter wereld is. Met naar schatting 250 miljoen kijkers wereldwijd genieten de voetballers enorme belangstelling van het grote publiek en van de voetbalfans in het bijzonder.

Loon, televisierechten en reclameopbrengsten

De clubs en nationale teams betalen hun spelers astronomische bedragen aan salarissen en dat naast de bedragen die ze opstrijken van shirt-sponsors en televisierechten. De sterspelers van de grote teams krikken hun loon ook nog eens op met riante vergoedingen uit reclame- en advertentiecampagnes voor de bekende multinationals. De FIFA werpt zich daarbij op als het platform bij uitstek voor merken als Nike, Adidas, Pepsi en verschillende andere grote voetbalsponsors.

Top 10 best betaalde voetballers 2015

Je bent wellicht zeer nieuwsgierig naar de best betaalde voetballers van 2015. We laten je niet langer op je honger zitten en presenteren je hier in stijgende lijn de best betaalde voetbalspelers van het voorbije jaar:

  • Louis Suarez – 19,9 miljoen dollar
  • Sergio Aguero – 25,3 miljoen dollar
  • James Rodriguez – 25,4 miljoen dollar
  • Wayne Rooney – 25,8 miljoen dollar
  • Radamel Falcao – 31 miljoen dollar
  • Neymar Jr. – 31,7 miljoen dollar
  • Gareth Bale – 34,9 miljoen dollar
  • Zlatan Ibrahimovic – 41,8 miljoen dollar
  • Lionel Messi – 70,5 miljoen dollar
  • Cristiano Ronaldo – 79 miljoen dollar

Lucratieve nevenactiviteiten

En dan hebben we het nog niet gehad over de commerciële activiteiten van onze voetbalgoden naast het veld. Denken we maar aan de onderbroeken van CR7 of de Messi-voetbalschoen. Sommigen – zoals Vincent Kompany – zoeken dan weer een extra zakcentje in de horeca door het openen van restaurants en sportcafés.

Zoals je ziet, hoeven de stervoetballers niet om hun oude dag te vrezen. Heel anders is het gesteld met de “mindere” goden of gewoon gemiddelde voetballers. Zij kijken na hun loopbaan best uit naar een ander beroep of een tweede leven als voetbaltrainer.